Barmarksdrag

MEDLEMSKAP:


Medlemsavgift per år:

Ordinarie 600:-


Medlem i annan

SBK klubb 200:-


Familjemedlem 200:-


MEDLEMSKAP LÖSES NUMERA HOS SBK,

KLICKA HÄR!Hur vi jobbar med

GDPR


All kontaktinfo finns under "klubben/kontakt"


Postgirokonto

43 89 68 -0


Lämna gärna motioner/förslag till styrelsen eller sektorerna om ni vill ändra på något!


BARMARKSDRAG

Vi är anslutna till Svenska draghundsportsförbundetPartille BK är anslutna till Svenska draghundsportförbundet vilket gör det möjligt för våra medlemmar att tävla i alla typer av drag. Vi är aktiva inom barmarksdrag, läs mer under kurser.


VAD ÄR BARMARKSDRAG?

I barmarkstil finns det sju olika grenar. I linlöpning och cykling är grenarna uppdelade i herrar och damer. I övriga klasser sker ingen uppdelning. Upp till och med fyra hundar finns också juniorklasser. Man tävlar individuellt i alla klasser plus att man i linlöpning även har stafett. Distanserna ligger allmänt mellan 3 och 10 kilometer, beroende av temperatur. Vid linlöpning är hunden fäst till föraren via ett midjebälte med öppen krok. Vid cykling kan man ha samma anspänning eller att hunden är fäst till cykeln. I övriga klasser ska hunden vara fäst till fordonet.


Skillnaden mellan cykel och hjulfordon är att på ett hjulfordon kan man inte hjälpa till med trampor. Har man en cykel och två hundar, så måste tramporna vara spärrade. Vid fler än två hundar så ska fordonen ha fyra hjul och olika minimimått och vikter beroende av klass.


I barmarkstil, och då speciellt linlöpning, så är de flesta hundraser lämpliga. Förutom de riktigt minsta hundraserna, så springer de flesta hundarna fortare än en människa på de här distanserna.


GRENAR:

Linlöpning

Cykling 1 hund

Hjulfordon 1 hund

Hjulfordon 2 hundar

Hjulfordon 4 hundar

Hjulfordon 6 hundar

Hjulfordon 8 hundar


Text lånad från dragförbundets hemsida - läs mer här!


BARMARKSDRAG PÅ PARTILLE BK:


JUST NU ÄR DRAGSEKTORN VILANDE - Intresserad av att vara med och starta upp?
Kontakta Ami på info@teamdexterity.se


Härrydaposten hösten 2018:

.