Agility

MEDLEMSKAP:


Medlemsavgift per år:

Ordinarie 600:-


Medlem i annan

SBK klubb 200:-


Familjemedlem 200:-


MEDLEMSKAP LÖSES NUMERA HOS SBK,

KLICKA HÄR!Hur vi jobbar med

GDPR


All kontaktinfo finns under "klubben/kontakt"


Postgirokonto

43 89 68 -0


Lämna gärna motioner/förslag till styrelsen eller sektorerna om ni vill ändra på något!

VAD ÄR AGILITY?

Agility är en hundsport som har utarbetats från hästhoppningen, där man har tagit tillvara på  hundarnas smidighet och balans. I agility kan alla friska hundar få aktivitet tillsammans med sina förare. På den stora engelska jätteutställningen "the Crufts dog show! 1978 blev Peter Meanwell tillfrågad om han kunde ordna en uppvisning. Han utformade uppvisningen med hästhoppningen som förebild. Det skulle vara enkelt och publikvänligt, med glada hundar och tempofyllt arbete, inga svåra hinder där hundarna kunde skada sig fick förekomma. Det de visade upp var en tävling mellan två klubbar. Publiken älskade det! Det var inte det sista man såg av agility i England, så stor blev responsen. Några år efter det så togs sporten in i Sverige och det blev en lika stor succé här, i dag arrangeras SM och VM varje år.


AGILITY PÅ PARTILLE BK:

I vår klubb satsar vi verkligen på agilityn! Vi har instruktörsledda kurser för alla nivåer samt flera träningscirklar där våra medlemar tränar ihop utan instruktör. Det händer också att träningscirklarna tar in externa instruktörer över en helg för att finslipa lite extra inför säsongen. Här kan klubben vara med och sponsrar en del av kostnaden eller vara behjälpliga med lunch, vi löser det mesta tillsammans! Vi håller oss med komplett hinderpark med fräscha hinder, dessa är tillgängliga på kurser, träningscirklar och de fria måndagsträningarna. Planen är utrustad med lampor vilket gör det lätt att träna kvällstid även under de mörkare perioderna av året. Åker man upp och tränar när planen är ledig så har vi även lite äldre hinder som alltid står till förfogande.  Både hopp, tunnlar och balanshinder.

Eftersom att vi har många tävlingsekipage i klubben är KM alltid en välbesökt och trevlig tillställning. Vi korar klubbmästare i small, medium och large. Dessutom så korar vi ”årets nykomling” i samtliga storleksklasser. Dom som tävlar i årets nykomling springer en lite lättare bana och i den här kategorin får du ställa upp första gången din hund tävlar för Partille BK. Förutom inofficiella och officiella tävlingar som ligger ute på SAGIK så arrangerar vi också träningstävlingar för våra medlemar. Vi vill att våra ekipage ska känna att Partille BK är en klubb att växa i och där agility är roligt!


INFO OM HINDERPARKEN UTOMHUS:

På planen finns våra äldre hinder alltid till förfogande: Hopp, däck, balanshinder samt tunnlar och släp. Vi har en hinderficka vid sidan av planen där vi är tacksamma om allt ställs tillbaka efter användning. Tunnlar läggs under A-hindret med alla ingångar nedåt för att undvika att dom blir vattenfyllda vid dåligt väder.
INFO OM HINDERPARKEN  I CONTAINERN:

I containern finns våra nyare hinder, bl a fyra tunnlar, fräscha hopphinder, gunga, släp, extra slalom osv. Dessutom finns det sandsäckar till alla tunnlar. Dessa är alltså tillgängliga vid kurser/cirklar samt öppna måndagsträningarna. Här finns också en grön första-bandet väska för hund om olyckan skulle vara framme.

Info om det nya släpet: Tyget sätts på när man ska använda hindret. Man trär det över utgången och spänner fast det med spännerna som sitter på sidan. Efter användning ska det kopplas loss och tyget viks ihop och läggs på huset. Knyckla inte till tyget utan vik varsamt.

Egen tillgång till containern: Nyckel går att få mot en depositionsavgift på 300kr, kontakta ordförande.


FÖRUTSÄTTNING OCH REGLER FÖR   KURSDELTAGANDE:

För att få gå en nybörjarkurs hos oss måste man ha grundlydnad på sin hund, den skall kunna inkallning och vara lös och stanna hos föraren även om det finns andra hundar runt omkring. Hunden skall vara minst ett år gammal. Ekipage som är nya på klubben får gör ett ”inprov” för att vi vill undvika tråkigheter på plan.


För att gå fortsättning 1 skall hunden kunna alla hinder.

För att gå fortsättning 2 skall ekipaget ha kommit lite längre och gärna ha ambitionen att gå ut och tävla.

  För att gå tävlingskurs skall förare och hund varit ute och tävlat. Denna kurs inriktar sig inte på enskild hinderträning utan på handling och tävlingsträning.