Lydnad & Bruks

MEDLEMSKAP:


Medlemsavgift per år:

Ordinarie 600:-


Medlem i annan

SBK klubb 200:-


Familjemedlem 200:-


MEDLEMSKAP LÖSES NUMERA HOS SBK,

KLICKA HÄR!Hur vi jobbar med

GDPR


All kontaktinfo finns under "klubben/kontakt"


Postgirokonto

43 89 68 -0


Lämna gärna motioner/förslag till styrelsen eller sektorerna om ni vill ändra på något!

BRUKS- / LYDNADSCIRKLAR VT24

Träningscirkel utan instruktör


Tävlingslydnad / brukslydnadscirkel

Datum/tid: Onsdagar kl.18.30-21.00 med start 20/3. Cirkeln omfattar 10 gånger.
Cirkelledare: Karin Hellström och Karin Brolin
Pris: 200 kr + medlemskap i klubben om du inte är medlem sedan tidigare. Har du två hundar? Då betalar du fullt pris för den ena och halva priset för den andra!
Antal platser: Vi försöker få plats med alla intresserade.

Förkunskaper: Du behöver kunna träna självständigt med din hund och ansvara för er egen träning.


För dig som vill träna din hund tillsammans med andra. Här hjälper vi varandra med brukslydnad och tävlingslydnad. Vi finslipar på saker vi behöver träna lite extra på samt hjälper varandra att hitta inspiration i vår träning, tillsammans och var för sig. Vi kommer dela upp oss i två grupper, en för de som tränar mot startklass och en för de som tränar mot de högre klasserna.

Intresseanmälan till Karin Brolin på hund@kbscience.se.


Träningscirklar

Är du intresserad av att medverka i en träningcirkel men fick inte plats? Klubben kommer hjälpa till att starta nya cirklar när det finns tillräckligt många anmälda. I en träningscirkel finns det ingen instruktör utan deltagarna tränar tillsammans, hjälper varandra och ofta turas man om att ansvara för träningarna.


Intresseanmälan till Karin Brolin på hund@kbscience.se. Ange om du är intresserad av rallylydnad, bruks- och tävlingslydnad, nosework eller specialsök. Nya grupper kommer framförallt vara dagtid eller eftermiddag eftersom klubbens plan är upptagen de flesta kvällar.


LYDNADSKURSER VT24

Instruktörsledda kurser


Vardagslydnad

Datum/tid: Tisdagar kl 19.00-20.30 - 2/4, 16/4, 30/4, 14/5, 28/5 och 11/6.
Antal kurstillfällen: 6
Instruktörer: Maria Oskarson och Maria Thorell (SBK-instruktörer)
Pris: 1 300 kr + medlemskap i klubben om du inte är medlem sedan tidigare. I kurspriset ingår kursboken "Bäst var dag" av Maria Brandel och Siv Svendsen.
Antal platser: 8 (Inga platser kvar)
Förkunskaper: Valpkurs eller motsvarande kunskaper.

Denna kurs riktar sig till dig som tidigare har gått valpkurs (eller motsvarande) med din hund och nu vill träna vidare. Vi kommer fortsätta att arbeta för stadga och kontakt och träna inkallning, koppelgående, hundmöte, sitt, ligg och stanna, men även ägna oss åt olika former av aktivering. Utöver detta kommer det finnas tid för individuella önskemål och anpassningar till de olika ekipagen. Vi kommer enbart arbeta med mjuka metoder.

Anmälan: Denna kurs är redan fullsatt!


Tävlingslydnad - Startklass/klass 1

Datum/tid: Söndagar kl 13.30-15.00 - 7/4, 21/4, 5/5 och 19/5 samt kl 15.30-17.00 - 2/6 och 16/6 (OBS! Annan tid de sista tillfällena!)
Antal kurstillfällen: 6
Instruktörer: Maria Thorell (SBK-instruktör) och Margaretha Håkansson (hjälpinstruktör)
Pris: 1 200 kr + medlemskap i klubben om du inte är medlem sedan tidigare.
Antal platser: 7 (1 plats kvar)

Förkunskaper: Det här är en fortsättningskurs i tävlingslydnad. Ni behöver därför tidigare ha gått kurser i tävlingslydnad och ha kommit en bra bit på vägen när det gäller startklassens moment. I tävlingslydnad är hunden lös i de flesta moment och vi kommer ofta träna med alla hundar lösa på planen. Det är därför en självklarhet att din hund kommer vid inkallning och kan arbeta lös med dig utan att rymma till andra hundar som tränar i närheten. Hunden behöver också vara engagerad i träningen och välja att träna med dig istället för att ägna sig åt annat i miljön runt omkring.


Detta är en kombinerad kurs för startklass och klass 1 i tävlingslydnad. Vi kommer gå igenom alla moment i klass 1 och börja träna på dem, men ekipage som inte är klara med startklass kommer också ges möjlighet att träna på startklassens moment. Är man klar med startklass kan man däremot välja att koncentrera sig på klass 1-momenten.

Anmälan till maria.s.thorell@gmail.com. Vid anmälan uppge namn och mailadress samt din hunds namn, ras och födelsedatum.


Tävlingslydnad - träningstävling i startklass

Datum/tid: Lördag 13/4 kl. 14.00 (fullsatt) och kl. 16.15 (finns platser kvar). Samling sker direkt på planen.

Startavgift: 50 kr/ekipage för medlemmar och 100 kr/ekipage för övriga. Fika ingår i priset. Betalas på plats med Swish.
Sista anmälningsdag: 7/4.

Upplägget på träningstävlingen kommer att vara som på officiella tävlingar, men ni kommer inte att få några betyg. Till skillnad från på tävling är det också - om ni vill - tillåtet att belöna hunden med godis eller leksak på banan.

Stängsel kommer att sättas upp så att hunden inte kan rymma till publik och andra hundar, vilka är tillåtna på planen 10 meter från stängslet.

Anmälan till maria.s.thorell@gmail.com. Vid anmälan uppge namn och mailadress samt din hunds namn.